Marcinkevičius




atakasPer rusų atakas Dnipropetrovsko srityje vienas žmogus žuvo ir septyni buvo sužeisti, trečiadienį pranešė regiono gubernatorius Serhijus Lysakas.

Apie tai skelbia ukrainiečių portalas „The Kyiv Independent“.

Teigiama, kad per išpuolį, kurio taikinys buvo Mežovskio bendruomenė Synelnykovės rajone, vienas žmogus žuvo, šeši buvo sužeisti ir smarkiai apgadinta civilinė infrastruktūra.

Pasak S. Lysako, bendruomenėje kilo trys gaisrai, buvo apgadinta beveik 50 privačių namų. Per išpuolį taip pat apgadinti žemės ūkio objektai, švietimo įstaiga ir automobiliai.

Portale nurodoma, kad į įvykio vietą buvo išsiųsti gelbėtojai, kurie nustatė žalos dydį. S. Lysako teigimu, po atakos 12 vietos gyventojų buvo suteikta psichologinė pagalba.

Priduriama, kad tą pačią dieną Rusijos pajėgos sunkiąja artilerija apšaudė Nikopolį ir Marhaneco bendruomenę jo apylinkėse.

Į ligoninę dėl sužalojimų, kuriuos sukėlė skeveldros nuo minos sprogimo, buvo paguldytas 63 metų vyras, rašė „The Kyiv Independent“. Teigiama, kad jo būklė vidutinio sunkumo.

Pranešama, kad per apšaudymą buvo apgadinta vietinė kavinė, 14 gyvenamųjų pastatų, aštuonios žemės ūkio įmonės, penkios elektros perdavimo linijos ir transporto priemonės, sudaužyta 40 saulės baterijų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode